Pecahkan sebiji telur diambil putihnya sahaja, sedikit serbuk kunyit, sedikit garam gaulkan bersama . Cara buat minyak cili bawang putih chinese style by kak nur. Hari ni shane nak kongsi satu resepi yang agak menarik iaitu kung pao udang lipan. Panaskan 3sendok makan minyak lalu goreng jahe/halia bawang putih cabai kering sampai wangi.lalu masukkan sos tiram kicap manis kicap masin . Ada juga yang panggil udang ketak atau udang mentadak.
Tapi nama paling glamour dia udang lipan. Cili kering, isi udang lipan, tepung, garam, gula, serbuk perasa. Ada juga yang panggil udang ketak atau udang mentadak. Hari ni shane nak kongsi satu resepi yang agak menarik iaitu kung pao udang lipan. Untuk resipi yang gunakan isi udang lipan ni, saya masukkan terus dengan bahan tumis dan sosnya.
Panaskan 3sendok makan minyak lalu goreng jahe/halia bawang putih cabai kering sampai wangi.lalu masukkan sos tiram kicap manis kicap masin .
Pecahkan sebiji telur diambil putihnya sahaja, sedikit serbuk kunyit, sedikit garam gaulkan bersama . Udang lipan, udang mentadak atau udang ronggeng (bahasa inggeris:mantis shrimp) merupakan sejenis spesies udang yang diperdagangkan. Cara buat minyak cili bawang putih chinese style by kak nur. Ada juga yang panggil udang ketak atau udang mentadak. Hari ni shane nak kongsi satu resepi yang agak menarik iaitu kung pao udang lipan. Cili kering, isi udang lipan, tepung, garam, gula, serbuk perasa. Tapi nama paling glamour dia udang lipan. Panaskan 3sendok makan minyak lalu goreng jahe/halia bawang putih cabai kering sampai wangi.lalu masukkan sos tiram kicap manis kicap masin . Untuk resipi yang gunakan isi udang lipan ni, saya masukkan terus dengan bahan tumis dan sosnya. Jom tengok resipi dibawah ni :). 2 medium size mantis shrimp, cleaned, deshelled (use the shell and the head for cooking the risotto);
Isi udang lipan dibasuh bersih diletakkan dalam mangkuk. Hari ni shane nak kongsi satu resepi yang agak menarik iaitu kung pao udang lipan. Ada juga yang panggil udang ketak atau udang mentadak. Jom tengok resipi dibawah ni :).
Tapi nama paling glamour dia udang lipan. Udang lipan, udang mentadak atau udang ronggeng (bahasa inggeris:mantis shrimp) merupakan sejenis spesies udang yang diperdagangkan. Hari ni shane nak kongsi satu resepi yang agak menarik iaitu kung pao udang lipan. Cili kering, isi udang lipan, tepung, garam, gula, serbuk perasa. Pecahkan sebiji telur diambil putihnya sahaja, sedikit serbuk kunyit, sedikit garam gaulkan bersama . Untuk resipi yang gunakan isi udang lipan ni, saya masukkan terus dengan bahan tumis dan sosnya.
Tapi nama paling glamour dia udang lipan.
Udang lipan, udang mentadak atau udang ronggeng (bahasa inggeris:mantis shrimp) merupakan sejenis spesies udang yang diperdagangkan. Isi udang lipan dibasuh bersih diletakkan dalam mangkuk. Untuk resipi yang gunakan isi udang lipan ni, saya masukkan terus dengan bahan tumis dan sosnya. Ada juga yang panggil udang ketak atau udang mentadak. Hari ni shane nak kongsi satu resepi yang agak menarik iaitu kung pao udang lipan. Jom tengok resipi dibawah ni :). Pecahkan sebiji telur diambil putihnya sahaja, sedikit serbuk kunyit, sedikit garam gaulkan bersama . Cara buat minyak cili bawang putih chinese style by kak nur. Tapi nama paling glamour dia udang lipan. Panaskan 3sendok makan minyak lalu goreng jahe/halia bawang putih cabai kering sampai wangi.lalu masukkan sos tiram kicap manis kicap masin . 2 medium size mantis shrimp, cleaned, deshelled (use the shell and the head for cooking the risotto); Cili kering, isi udang lipan, tepung, garam, gula, serbuk perasa.
2 medium size mantis shrimp, cleaned, deshelled (use the shell and the head for cooking the risotto); Isi udang lipan dibasuh bersih diletakkan dalam mangkuk. Jom tengok resipi dibawah ni :). Cara buat minyak cili bawang putih chinese style by kak nur.
Pecahkan sebiji telur diambil putihnya sahaja, sedikit serbuk kunyit, sedikit garam gaulkan bersama . Ada juga yang panggil udang ketak atau udang mentadak. Hari ni shane nak kongsi satu resepi yang agak menarik iaitu kung pao udang lipan. Panaskan 3sendok makan minyak lalu goreng jahe/halia bawang putih cabai kering sampai wangi.lalu masukkan sos tiram kicap manis kicap masin . Jom tengok resipi dibawah ni :). Cili kering, isi udang lipan, tepung, garam, gula, serbuk perasa. Isi udang lipan dibasuh bersih diletakkan dalam mangkuk. Untuk resipi yang gunakan isi udang lipan ni, saya masukkan terus dengan bahan tumis dan sosnya. 2 medium size mantis shrimp, cleaned, deshelled (use the shell and the head for cooking the risotto); Tapi nama paling glamour dia udang lipan. Udang lipan, udang mentadak atau udang ronggeng (bahasa inggeris:mantis shrimp) merupakan sejenis spesies udang yang diperdagangkan.
Cara buat minyak cili bawang putih chinese style by kak nur.
Untuk resipi yang gunakan isi udang lipan ni, saya masukkan terus dengan bahan tumis dan sosnya. Jom tengok resipi dibawah ni :). Cara buat minyak cili bawang putih chinese style by kak nur. Isi udang lipan dibasuh bersih diletakkan dalam mangkuk. Ada juga yang panggil udang ketak atau udang mentadak. Panaskan 3sendok makan minyak lalu goreng jahe/halia bawang putih cabai kering sampai wangi.lalu masukkan sos tiram kicap manis kicap masin . Hari ni shane nak kongsi satu resepi yang agak menarik iaitu kung pao udang lipan. Cili kering, isi udang lipan, tepung, garam, gula, serbuk perasa. Pecahkan sebiji telur diambil putihnya sahaja, sedikit serbuk kunyit, sedikit garam gaulkan bersama . Udang lipan, udang mentadak atau udang ronggeng (bahasa inggeris:mantis shrimp) merupakan sejenis spesies udang yang diperdagangkan. Tapi nama paling glamour dia udang lipan.
Resepi Udang Lipan Chinese Style : Cara Siang Udang Lipan Mantis Shrimp. Isi udang lipan dibasuh bersih diletakkan dalam mangkuk. Jom tengok resipi dibawah ni :). Tapi nama paling glamour dia udang lipan.
Isi udang lipan dibasuh bersih diletakkan dalam mangkuk resepi udang lipan. Cara buat minyak cili bawang putih chinese style by kak nur.
Untuk resipi yang gunakan isi udang lipan ni, saya masukkan terus dengan bahan tumis dan sosnya. Udang lipan, udang mentadak atau udang ronggeng (bahasa inggeris:mantis shrimp) merupakan sejenis spesies udang yang diperdagangkan. Tapi nama paling glamour dia udang lipan. Pecahkan sebiji telur diambil putihnya sahaja, sedikit serbuk kunyit, sedikit garam gaulkan bersama .
Panaskan 3sendok makan minyak lalu goreng jahe/halia bawang putih cabai kering sampai wangi.lalu masukkan sos tiram kicap manis kicap masin . Jom tengok resipi dibawah ni :). Untuk resipi yang gunakan isi udang lipan ni, saya masukkan terus dengan bahan tumis dan sosnya.
Untuk resipi yang gunakan isi udang lipan ni, saya masukkan terus dengan bahan tumis dan sosnya. Jom tengok resipi dibawah ni :). Isi udang lipan dibasuh bersih diletakkan dalam mangkuk. Ada juga yang panggil udang ketak atau udang mentadak. Cili kering, isi udang lipan, tepung, garam, gula, serbuk perasa.
Untuk resipi yang gunakan isi udang lipan ni, saya masukkan terus dengan bahan tumis dan sosnya. 2 medium size mantis shrimp, cleaned, deshelled (use the shell and the head for cooking the risotto); Pecahkan sebiji telur diambil putihnya sahaja, sedikit serbuk kunyit, sedikit garam gaulkan bersama . Panaskan 3sendok makan minyak lalu goreng jahe/halia bawang putih cabai kering sampai wangi.lalu masukkan sos tiram kicap manis kicap masin . Jom tengok resipi dibawah ni :).
Panaskan 3sendok makan minyak lalu goreng jahe/halia bawang putih cabai kering sampai wangi.lalu masukkan sos tiram kicap manis kicap masin . Cili kering, isi udang lipan, tepung, garam, gula, serbuk perasa.
Jom tengok resipi dibawah ni :). Cili kering, isi udang lipan, tepung, garam, gula, serbuk perasa.
Udang lipan, udang mentadak atau udang ronggeng (bahasa inggeris:mantis shrimp) merupakan sejenis spesies udang yang diperdagangkan. Ada juga yang panggil udang ketak atau udang mentadak. Tapi nama paling glamour dia udang lipan. 2 medium size mantis shrimp, cleaned, deshelled (use the shell and the head for cooking the risotto); Isi udang lipan dibasuh bersih diletakkan dalam mangkuk.
Untuk resipi yang gunakan isi udang lipan ni, saya masukkan terus dengan bahan tumis dan sosnya. Cara buat minyak cili bawang putih chinese style by kak nur. Jom tengok resipi dibawah ni :).
Tapi nama paling glamour dia udang lipan.
Jom tengok resipi dibawah ni :).
Hari ni shane nak kongsi satu resepi yang agak menarik iaitu kung pao udang lipan.
Cili kering, isi udang lipan, tepung, garam, gula, serbuk perasa.
Untuk resipi yang gunakan isi udang lipan ni, saya masukkan terus dengan bahan tumis dan sosnya.
Pecahkan sebiji telur diambil putihnya sahaja, sedikit serbuk kunyit, sedikit garam gaulkan bersama .
Post a Comment for "Resepi Udang Lipan Chinese Style : Cara Siang Udang Lipan Mantis Shrimp"